Hur du sparar in pengar vid köp av katt

Köpa en katt

Har du alltid känt att en katt skulle förgylla livet som du lever? Vill du ha en liten mini-tiger som befinner sig på ditt sommarställe eller i ditt hem inne i stan? Då har du hittat rätt text!

Hur skaffar jag en katt?

Det är förhållandevis enkelt att skaffa det fyrbenta djuret med morrhår. Du kan välja att föda upp dina egna katter, att vända dig till en kattuppfödare eller ta hand om en gatukatt som saknar ägare. Det finns en mängd olika raser att hålla utkik efter såsom Ragdoll, Maine Coon, Norsk skogkatt, Burma. Är du allergisk mot pälsdjur kan det vara läge att införskaffa en nakenkatt. Vill du inte ha någon utpräglad raskatt kan du istället leta efter vanliga bondkatter. De förra kan vara dyra att köpa eftersom att uppfödarna måste relatera till korrekt avel och stamträd för att undvika olika sjukdomar och så vidare. Bondkatter är såpass vanliga att inavel är ett icke-problem i de flesta fall. Vill man ha en gatukatt måste man också vara beredd på att den kan bära på smittsamma sjukdomar, detta är särskilt viktigt för den som vill ha flera katter som ska samsas i hemmet.

Kostnaderna för att införskaffa katt kan variera mellan säljare till säljare, eller vilken typ av katt man köper. Men man kan spara pengar på många olika sätt. Man kan även ansöka om smslån om löningen närmar sig och man inte har råd i dagsläget, men vet att man kan betala tillbaka lånet längre fram. Då behöver man inte vänta. Det finns även räntefria lån man kan ansöka om vilket innebär att du efter löning helt enkelt betalar tillbaka lånet och det kommer inte att ha kostat dig något. Vissa kanske frågar sig varför långivare erbjuder sådana lån, men det är för att du eventuellt ska bli en långsiktig kund hos de. De förlorar inga pengar på att erbjuda lån som betalas tillbaka, men de kan eventuellt tjäna om du framöver väljer de när du lånar lite större pengar. Det är ett sätt att bygga sitt varumärke. Fortsätt läs för sätt att spara pengar när du köper en katt.

Varför ska jag ha katt?

Frågan kan te sig väldigt enkel att besvara, men faktum är att det inte går att ge något särskilt bra svar. För den som bor ensam kan det vara en social faktor som styr valet över att ha husdjur. Viktigt att komma ihåg är dock att katter precis som människor är individer och kan därför vara reserverade och inte särskilt sällskapssjuka. De tyr sig ofta till människor som inte aktivt försöker umgås med dem, att ta en katt-rädd människa till ett hem med katter är oftast ingen bra idé då den katträdda personen omringas av djuren/djuret. Är man en barnfamilj kan katterna vara ett bra läromedel för barnen då de får lära sig att ge mat, vatten och att ta kattlådan – något som förbereder barnen på vuxenlivet som medför ansvar på alla plan. De kan också fungera som några slags levande inredningsdetaljer, alla har vi sett katter i fönster! Man måste också vara beredd på att smycka hemmet med klösträd eller andra klös-detaljer som de kan vässa klorna på. Risken är annars att de ger sig på tapeter, dörrar och mattor samt soffor & fåtöljer. Är man en hemmaperson som gillar att stanna i hemmet och inte resa så mycket är katten ett perfekt husdjur. Man kan välja mellan att ha en utekatt eller innekatt.

Hur kan jag spara pengar?

  • Köp billig mat till djuren
  • Köp billig kattsand
  • Använd vanligt kranvatten
  • Köp billiga klösdetaljer
  • Köp billiga borstar, lådor och kammar med mera
  • Skär ner på saker och kostnader som du själv använder, på så sätt får du större chanser att kunna ge djuren bra möjligheter att kunna trivas i hemmet
  • Kolla på annonser eller rabatterbjudanden hos djuraffärer och återförsäljare som tillhandahåller diverse utrustning som krävs